Gneča na cestah

Zastoji predvsem na Karavankah

D. B./STA
31. 7. 2016, 18.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po dopoldanski veliki gneči na cestah, ki vodijo proti meji s Hrvaško in od tam v smeri Avstrije, so v popoldanskih urah razmere nekoliko boljše.

STA
Nesreča na avtocesti, posledično zastoj.

Trenutno vozniki na prestop meje čakajo v Gruškovju in Dragonji, zastoj je še vedno tudi na obeh straneh predora Karavanke.Na mejnem prehodu Gruškovje je čakalna doba za izstop iz Slovenije okoli 10 minut, za vstop pa 30 minut. Na mejnem prehodu Dragonja pa vozniki tako za vstop kot za izstop čakajo 15 minut. Zastojev medtem ni več na cesti Podlehnik - Gruškovje.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke pet kilometrov dolg zastoj v smeri Avstrije, na avstrijski strani pa je za vstop v Slovenijo dva kilometra dolga kolona vozil. Voznikom, ki so namenjeni v Kranjsko Goro, priporočajo izvoz Lipce.

Kot običajno na poletno nedeljo, je gost promet z občasnimi zastoji na cestah Portorož - Izola in Bohinj - Bled - Lesce.

Promet je v smeri Ljubljane oviran na primorski avtocesti med Vrhniko in cestninsko postajo Log, zaradi česar nastaja zastoj. Med Razdrtim in Postojno pa promet ovira pnevmatika na vozišču.

Na cestah po državi velja danes do 21. ure, na Primorskem pa do 22. ure, omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.