Nočne težave

Huda ura: poplave in v deroči vodi ujeto vozilo

T.L.
6. 7. 2016, 08.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Hudi nalivi so po delu države povzročali velike težave.

T.J.G./Dolenjski list
Fotografija je arhivska.

Ob 23.12 pa je v naselju Briše v občini Zagorje ob Savi prišlo do hudega naliva meteornih vod. Gasilci PGD Kolovrat so čistili propuste ob cesti ter odstranjevali vejevje iz potoka Medija. Iz ceste so pomagali izvleči osebno vozilo, ki je zaradi narasle vode obtičal na njej. Postavili so signalizacijo za zaporo ceste na dve lokalni cesti (Medija–Borje in Borje–Plavišnik), ki ju je na nekaj mestih odnesla deroča voda. O aktivnostih je bil obveščen poveljnik OŠCZ Zagorje ob Savi. Zjutraj si bodo predstavniki občine ogledali poškodovano infrastrukturo, ter sprejeli ustrezne ukrepe za sanacijo. 

Ob 22.50 je zaradi močnega naliva na Mlinšah v občini Zagorje ob Savi voda zalila štiri objekte, pri enem pa se je sprožil zemeljski plaz. Gasilci PGD Zagorje-mesto in Mlinše so iz štirih objektov izčrpali vodo, čistili pretočne jaške, odstranjevali vejevje ter pomagali pri odstranjevanju plazu, dokler tega ni prevzela Komunala Zagorje, ki je na kraj poslala ustrezno mehanizacijo, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Regionalna cesta Zagorje–Mlinše je bila zaradi zamašenih odtokov poplavljena in je zaprta. O dogodku so bile obveščene pristojne in odgovorne službe, prisotna pa je bila tudi policija ter delavci cestnega podjetja.

Ob 22.38 je v naselju Potok pri Vačah občina Litija sunek vetra odlomil vrh drevesa, ki je padel na hišo, poškodoval streho in in pretrgal električni kabel. Gasilci PGD Vače in Litija so drevo razžagali in mesto razsvetlili. S ponjavami so prekrili del strehe. Pretrgan kabel bodo popravili delavci elektro podjetja.