V Kentuckyju

FOTO: In zgradili so si Noetovo barko

M.K./STA
6. 7. 2016, 08.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V ameriški zvezni državi Kentucky bodo v četrtek za javnost odprli 150 metrov dolgo kopijo Noetove barke, izdelano po merah iz Svetega pisma.

Profimedia
Graditelji trdijo, da je replika Noetove barke v Kentuckyju največja lesena konstrukcija na svetu.

Verska skupnost, ki je leseno ladjo postavila, da bi ljudje videli, da je svetopisemska zgodba resnična, v prvem letu pričakuje najmanj dva milijona obiskovalcev.

Sveto pismo pripoveduje zgodbo o preroku Noetu, ki je od Boga dobil naročilo, naj zgradi veliko barko in vanjo spravi svojo družino ter po par vseh obstoječih živali, da se rešijo pred velikim potopom.
Barka v Williamstownu v Kentuckyju ima v notranjosti muzej s figurami Noetove družine ter kletkami s figurami živali. Med temi so tudi dinozavri.

Verska skupnost z imenom Odgovori v genezi verjame, da je Bog svet ustvaril pred 6000 leti, ko so živeli skupaj z ljudmi tudi dinozavri.

Z znanostjo se ne obremenjujejo

Znanost sicer pravi, da so dinozavri izumrli že pred 65 milijoni let, torej daleč pred pojavom človeka. Vodja skupnosti Ken Ham se z znanostjo ne obremenjuje in pravi, da je njihova barka eden največjih krščanskih projektov v zgodovini.

Za projekt so dobili tudi nekaj davčnih olajšav. Nasprotniki trdijo, da to ni prav, saj od zaposlenih zahtevajo, da podpišejo izjavo, v kateri prisežejo, da so pravi kristjani.