Operiral krčne žile

Domnevni mazač se bo zagovarjal pri Možini

T.L/.STA
30. 5. 2016, 17.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Predsednik zdravniške zbornice bo v sredo na pogovor sprejel Zimmermanna

Svet24
Zimmermann naj bi operiral v neprimernih prostorih, med zapleti njegovih operacij pa so tudi sepsa in amputacija noge.

Predsednik Zdravniške zbornice Slovenije Andrej Možina se bo v sredo sešel z žilnim kirurgom Janezom Zimmermannom, ki naj bi mazaško operiral krčne žile. Kot je danes povedal Možina, želi slišati Zimmermannovo mnenje in podatke o očitkih, ki letijo nanj. Prav tako želi zbornica podati poročilo, ali je Zimmermann kompetentni žilni kirurg.Na srečanju bo po Možinovih besedah navzoč tudi predsednik združenja žilnih kirurgov Mladen Gasparini.

Kot je v izjavi za medije povedal Možina, na zbornici spremljajo dogodke, povezane s Zimmermannom, prav tako je že odredil nov nadzor nad njegovim delom. Zbornica je do zdaj sicer obravnavala štiri primere domnevno nestrokovnega ravnanja zdravnika ter mu izrekla javni opomin in kolegialno priporočilo. Lani je želela opraviti tudi redni strokovni nadzor, a so od izvajalca prejeli obvestilo, da ne dela več pri njih.

Tudi brez licence?

Zimmermann je po podatkih zbornice določeno obdobje deloval brez ustrezne licence.

Pred kratkim je namreč TV Slovenija razkrila, da Zimmermann množično opravlja operacije krčnih žil, pri čemer naj ne bi obstajale indikacije zanje, pa tudi posegi naj bi bili opravljeni v neustreznih prostorih in nestrokovno.

Zato je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc o domnevno spornih operacijah Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani naznanila kaznivo dejanje malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske dejavnosti.

STA
Predsednik Zdravniške zbornice Andrej Možina je napovedal, da bo zbornica verjetno ponovno uvedla strokovni nadzor nad delom zdravnika Janeza Zimmermanna.