SVETOVNI PODVIGI

Pijanec obtičal z avtom, na pomoč poklical policijo

ss
30. 5. 2016, 17.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

10 Neznani storilec je na Markovcu v Kopru s parkiranega skuterja znamke Sanyang Sym ukradel sedež in blokado motorja. Lastnik je oškodovan za okrog 120 evrov.

9 Na mejnem prehodu Vinica v občini Črnomelj so policisti oglobili hrvaškega voznika tovornjaka, ki je po opravljeni mejni kontroli prehitro pohodil plin in »sesul« zapornico, ki še ni bila dvignjena.

Krški policisti so obravnavali pijanega mopedista, ki je slalomiral po cesti, dokler ni zapeljal na rob pločnika in se sesedel.

8 Novogoriški policisti so obravnavali sum storitve kaznivega dejanja zatajitve. Oškodovanka je na bankomatu v trgovskem centru pozabila 40 evrov, trenutek pa je izkoristil neznanec in si gotovino prisvojil. Policisti glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva obljubljajo ovadbo.

7 Na Jakčevi ulici v Novem mestu je neznanec vlomil v parkirani avtomobil in iz prtljažnika ukradel kavo ter nekaj steklenic alkohola. Lastnica je oškodovana za okrog 300 evrov.

6 V Mozirju je neznanec vlomil v štiri gostilne. V dveh je iz igralnih avtomatov pobral denar, iz drugih dveh pa ni ničesar odnesel. Je pa povsod povzročil škodo s poškodovanjem vhodnih vrat in igralnih avtomatov.

5 Krški policisti so obravnavali 56-letnega moškega, ki je v Spodnji Libni z mopedom vijugal po cesti in ogrožal druge udeležence v prometu, dokler ni zapeljal na rob pločnika, izgubil oblast in padel ter se lažje poškodoval. Se ve, da je bil pijan – v litru izdihanega zraka je imel 1,15 miligrama alkohola. Za podvig so mu policisti izdali plačilni nalog v višini 940 evrov.

4 V Ankaranu so policisti obravnavali tatvino gumijastega čolna znamke BSS 57 z motorjem. Lastnik je oškodovan za okrog 12.500 evrov.

3 Pri Križevski vasi v občini Dol pri Ljubljani so policisti ustavljali voznika avtomobila, ki pa je znake ignoriral in s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo, dokler ni zapeljal v obcestni jarek in obtičal. Junak je nato z avta snel registrske tablice in peš pobegnil, a na begu ni bil dolgo. Policisti so ga hitro izsledili in mu zaradi očitnih znakov opitosti odredili alkotest, ki pa ga je možakar odločno odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

2 V Straži pri Raki so krški policisti obravnavali tatvino osmih kokoši in petelina, ki jih je neznanec ukradel iz kurnika ob stanovanjski hiši.

1 Na interventno številko 113 je poklical moški in prijavil, da se je z osebnim vozilom ustavil pri železniškem prehodu Brezina v občini Brežice in da ne more naprej. Policisti so ob prihodu na kraj dogodka ugotovili razlog – možakar je bil pijan kot čep, alkotest mu je nameril 1,07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Za voznika in vozilo so poskrbeli domači, policisti pa so zoper onemoglega pijančka uvedli postopek o prekršku.