Dolenjska avtocesta

Potrpežljivo: vožnja z Dolenjske proti Ljubljani daljša za pol ure

M.K./T.L.
30. 5. 2016, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zaradi prometne nesreče je zaprta dolenjska avtocesta med priključkoma Trebnje - zahod in Bič proti Ljubljani.

promet.si

Nekaj pred 14. uro se je zgodila prometna nesreča na avtocesti, v smeri proti Ljubljani, pred odcepom za Bič.

Po prvih ugotovitvah policistov s kraja nesreče je prišlo do trčenja dveh tovornih vozil. Po trčenju je s tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov popadalo nekaj vozil, prišlo je tudi do požara. Požar so gasilci hitro omejili in pogasili. Enega izmed udeleženih voznikov so reševalci odpeljali v bolnišnico, so sporočili s PU Novo mesto.

Nastaja zastoj

Pot se za osebna vozila z Dolenjske proti Ljubljani lahko podaljša tudi po ure, opozarja Prometno-informacijski center. Dolenjska avtocesta je namreč zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Trebnje - zahod in Bič proti Ljubljani, osebna vozila naj se preusmerijo na regionalno cesto na izvozu Trebnje - vzhod.

Možen obvoz je tudi po cesti Novo mesto - Žužemberk - Ivančna Gorica. Pred Trebnjim - zahod nastaja zastoj, prav tako tudi na regionalni cesti. Tovorna vozila iz smeri Dolenjske proti Ljubljani izločajo na počivališčih Zaloke in Starine ter med Trebnjim - zahod in Bičem. Med Bičem in Trebnjim - zahod proti Novem mestu je zaradi te prometne nesreče zaprt prehitevalni pas.

Zastoj tudi pred Karavankami

Zastoj tovornih vozil je na gorenjski avtocesti pred Karavankami proti Avstriji in je dolg 1 kilometer. Sicer pa je promet 
povečan na cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Danes in v torek bo na avtocesti med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani promet potekal po enem voznem pasu, so še zapisali na Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

2. in 3. junija pa bo promet proti Kopru potekal izmenično po enem ali dveh voznih pasovih, zaradi obnove dilatacij na viaduktu Verd. Možni so zastoji.


Pošljite nam fotografije ali video

Na naši spletni stran želimo popestriti naše vsebine. Ker ne moremo biti ves čas prisotni tam, kjer se dogaja, vas vabimo, da nam pomagate.

Če ste bili priča čemu, kar vas je presenetilo, razjezilo, ali je bilo preprosto vredno, da bi si dogodek ogledali tudi drugi, nam fotografijo ali video pošljite na elektronski naslov: redakcija@svet24.si.