ČRNI SCENARIJ

Morilec policista spet pred sodnike

ss
30. 5. 2016, 18.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na ljubljanskem okrajnem sodišču v četrtek pričakujejo Sama Tadina, ki za umor policista in poskus umora policista prestaja najvišjo možno kazen, 30 let zapora.

Gasilska brigada Ljubljana
Tadin je na sodišču priznal umor policista.

V novem postopku mu tožilci očitajo nasilje v družini, za kar mu po 3. odstavku 191. člena kazenskega zakonika grozijo tri leta zapora, kar pa je povsem brezpredmetno, saj, kot rečeno, že prestaja najvišjo možno zaporno kazen, kot jo v Sloveniji lahko.

Po naših informacijah je sicer zadeva povezana z napadom dva dni pred incidentom na Ižanki, ko naj bi Tadin z nožem napadel svojo takrat že nekdanjo partnerico, zaradi česar so mu policisti izrekli prepoved približevanja.

Incident na Ižanki se je zgodil 4. julija lani. 

Moril iz brezobzirnega maščevanja

Policisti so 4. julija lani okoli 11. ure prejeli prijavo moškega, da bo na Igu, kjer stanujejo starši njegove nekdanje partnerice, naredil masaker. Iz Ljubljane so na kraj dogajanja napotili več patrulj, med njimi je bila prva s PP Vič.

Tadin je nato v zasedi počakal patruljo. Na bencinskem servisu je z daljnogledom opazoval cesto, ko je zagledal policijsko octavio, pa sedel v najeto astro in pohodil plin. V silovitem čelnem trčenju je življenje izgubil 33-letni viški policist Igor Mavser, njegov 26-letni kolega Kristjan Čož pa se je iz vozila izvlekel lažje poškodovan. V nesreči se je huje poškodoval tudi Tadin.

STA
Samo Tadin

Za umor Mavserja so Tadinu sodniki februarja letos prisodili 25 let zapora, za poskus umora Čoža 15 let zapora, nato pa so mu izrekli enotno kazen 30 let zapora.