Verižno trčenje

FOTO: Kaj je povzročilo večurni zastoj na primorski avtocesti

M.K./STA
30. 5. 2016, 08.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Do prometne nesreče, zaradi katere je bila popoldne več ur zaprta primorska avtocesta proti Ljubljani, je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje.

PGD Dolnji Logatec / Facebook
Gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec so nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečencev do reševalnih vozil.

Slovenski državljan je med vožnjo po levem prometnem pasu trčil v voznika pred seboj in povzročil verižno trčenje, v katerem je bila ena oseba lažje, ena pa huje poškodovana.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je bilo v verižnem trčenju udeleženih šest vozil.

Vozilo, v katerega je trčil prvi voznik, je odbilo naprej v naslednje osebno vozilo, tega pa v vozilo pred njim, ki ga je vozila državljanka Koreje. To je zaneslo v desno, pri čemer je trčila v nemškega državljana, ki je vozil po desnem prometnem pasu. Po trčenju je v stoječa vozila trčil še češki državljan.

Potnika v vozilu povzročitelja sta se poškodovala. Zoper povzročitelja bodo policisti ustrezno ukrepali, so še sporočili policisti.

promet.si
Včerajšnji zastoj na avtocesti Ljubljana - Koper, viadukt Ivanje selo, pogled proti Kopru.

Promet na primorski avtocesti je bil na izvozu Logatec preusmerjen na regionalno cesto. Med Nanosom in Vrhniko proti Ljubljani je nastala več kot 10 kilometrov dolga strnjena kolona vozil in zastoj.

Bralec Alen

Ob 22. uri je bil na avtocesti še vedno zastoj od Razdrtega proti Ljubljani. Prav tako je daljši zastoj, zaradi katerega vozniki čakajo, še vedno tudi na regionalni cesti Razdrto-Postojna-Planina-Logatec-Vrhnika, poroča prometnoinformacijski center.