Primorska avtocesta odpta

V naletu osmih vozil več poškodovanih

J.P./M.K./STA
29. 5. 2016, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Primorska avtocesta je med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani ponovno odprta. Zastoj ostaja od Razdrtega proti Ljubljani, pot se podaljša za približno uro in pol.

promet.si
Zastoj na primorski avtocesti smeri Ljubljana - Koper, počivališče Lom, pogled proti Ljubljani ob 18:05.

Na primorski avtocesti se je ob 16:35 pred izvozom Vrhnika v smeri Ljubljane prišlo, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo po doslej znanih podatkih udeleženih osem vozil. Več oseb je bilo lažje poškodovanih, ena oseba naj bi utrpela hujše telesne poškodbe.

Ogled kraja prometne nesreče še poteka, policisti pa voznike opozarjajo na previdno in strpno vožnjo.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je na primorski avtocesti nastala strnjena kolona in zastoj med Senožečami in Vrhniko proti Ljubljani, po zadnjih podatkih pa sega že od cestninske postaje Nanos.

Voznikom svetujejo, naj pot iz smeri Primorske proti notranjosti države, če lahko, prestavijo na vsaj pozne večerne ure. Voznike iz smeri Hrvaške opozarjajo na možno pot preko MP Vinica ali Metlika.

Na prometno-informacijskem centru za državne ceste do večera še pričakujejo povečan promet iz smeri Obale proti notranjosti države, nato pa naj bi se promet počasi začel redčiti.

Dolenjski list
Danes je pričakovan povečan promet (fotografija je simbolična).

Kot še kažejo podatki prometno-informacijskega centra, so trenutno zastoji: 

- Zastoj na regionalni cesti Razdrto - Postojna - Planina - Logatec - Vrhnika.
- Na gorenjski avtocesti pred CP Hrušica proti Avstriji 1 km, občasno zapirajo predor zaradi policijske kontrole na Avstrijski strani.
- Na štajerski avtocesti med Framom in razcepom Slivnica proti Mariboru ter iz smeri Ptuja.
- Zgoščen promet na severni ljubljanski obvoznici med razcepom Zadobrova in Tomačevim proti Bežigradu.
- Na cesti Šmarje - Koper.

Tudi za vstop v Slovenijo morajo vozniki čakati. Čakalna doba na mejnem prehodu Dragonja in Sečovlje. Čakalna doba na mejnem prehodu Gruškovje pri vstopu v Slovenijo je približno uro in pol. Daljši zastoji so na Hrvaškem proti Sloveniji. Na istrskem ipsilonu je zastoj dolg pet kilometrov, na cesti od Buzeta proti mejnemu prehodu Sočerga pred delovno zaporo pa tri kilometre.