Napovedani "come back"

Zmago se vrača

M.K.
10. 5. 2016, 13.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zmago Jelinčič je na kongresu Slovenske nacionalne stranke na Otočcu, ki je minil mimo oči javnosti, napovedal ponovni vstop stranke v državni zbor.

Mediaspeed
Zmago Jelinčič: SNS je odločno proti namestitvi migrantov v Sloveniji.

Precej neopazno se zgodil 10. Kongres Jelinčičeve Slovenske nacionalne stranke, ki ga je njen prvak označil za kongres notranejga očiščenja in miru pred levimi mediji.

»Ker je bil kongres povsem programsko naravnan, volilni naj bi se zgodil enkrat jeseni, smo želeli imeti mir pred pred novinarji, zlasti levih medijev, ki bi se nas lotili povsem mrhovinarsko,« je povedal Zmago Jelinčič.

Napovedana vrnitev v poslanske klopi

"Ker je bil kongres povsem programsko naravnan, volilni naj bi bil jeseni, smo želeli imeti mir pred novinarji, zlasti levih medijev, ki bi se nas lotili povsem mrhovinarsko. Tako smo lahko v miru, bilo je kakih 70 delegatov iz vse Slovenije, opravili nekakšno notranje očiščenje in kongres končali z oblikovanjem novih temeljev za nadaljnje politično delo in za ponovni vstop v državni zbor na naslednjih državnozborskih volitvah," je o kongresu notranjega očiščenja povedal prvak stranke Zmago Jelinčič Plemeniti za portal Reporter.si.

V nasprotju s prejšnjimi kongresi, ko je bila SNS bolj dejavna v slovenski politiki, je kongres tokrat minil bolj tiho. Jelinčič je delegatom predstavil novi, popravljeni, revidirani in posodobljeni program stranke ter trenutnim razmeram prilagojen statut SNS. Soglasno so potrdili sedem izhodiščnih sklepov, ki bodo temelj političnega programa SNS pred naslednjimi parlamentarnimi volitvami, med katerimi je seveda tudi predlog izstopa Slovenije iz EU zaradi škodljivih zahtev, ki jih evropska komisija narekuje Sloveniji.