Nesreča na njivi

Stroj jo je povlekel za lase in ubil

R.T.
10. 5. 2016, 12.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V vasici Sveti Duh blizu Buzeta v hrvaški Istri se je v soboto pozno popoldne zgodila tragična nesreča, v kateri je preminila ženska, ki je bratu pomagala obdelovati njivo krompirja.

Youtube.com
Posledice nesreče so bile za Adrijano usodne (fotografija je simbolična).

"Z motokultivatorjem sva ravno obdelala dve vrsti krompirja, ko se je sestra Adriana sklonila, da bi v bližini stroja razmaknila stebla, pa jo je v trenutku zgrabil vrtljivi del stroja in jo povlekel," je v solzah povedal brat ponesrečene, 51-letni  Edvin Merlić, piše 24sata.hr.

Na njivi, ki je okrog 500 metrov oddaljena od njihove hiše, v kateri sta brat in sestra živela sama, sta, kot ponavadi, z motokultivatorjem obdelovala krompir. To sta že vrsto let počela skupaj. Sestra mu je vedno pomagala pri delu na njivi. Tistega popoldneva nista bila niti malo utrujena, da bi lahko to botrovalo nesreči, je še povedal Edvin.

"Še sam ne vem, kako so se njene dolge kite las spodvile izpod kape, ki jo je nosila na glavi. Stroj jo je zgrabil za lase, jih v trenutku navil in potegnil njeno glavo, zatem pa se je takoj ugasnil. Še je dala znake življenja. Poskušal sem jo rešiti, ampak ni mi uspelo. Dokler bom živel, tega ne bom pozabil. Stekel sem do telefona. Reševalci so prišli že po 15 minutah, vendar moji sestri niso mogli več pomagati," je povedal vidno pretreseni Edvin Merlić. Sestra je pred njegovimi očmi umrla v soboto, okrog 19. ure.

Nesrečna ženska je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, so potrdili na policiji. Preiskovalni sodnik je odredil sanitarno obdukcijo.