V Španiji

VIDEO: Snemal svoje divjaške nočne vožnje

G.G./STA
10. 5. 2016, 11.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Španska policija je aretirala moškega, ki je prek mobilne aplikacije Periscope v živo prenašal svoje nočne vožnje pri velikih hitrostih. Na enem izmed posnetkov je vozil 195 kilometrov na uro, kar je skoraj enkrat več od omejitve, ki na madridski obvoznici znaša 100 kilometrov na uro.

You Tube/Periscope
Z uporabo telefona med vožnjo je "snemalec" povzročal nevarnost.

"Gremo, 200 brez problema. Gremo, gremo," je kričal na enem izmed posnetkov, medtem ko se je približeval drugemu vozilu.

Policija ga je zaradi številnih pritožb ljudi, ki so si ogledali posnetke, aretirala v kraju Rivas-Vaciamadrid, ki leži zgolj nekaj kilometrov jugovzhodno od Madrida. Obtožen je zaradi nevarne vožnje, so sporočile oblasti, ki datuma aretacije niso objavile.

Z uporabo telefona med vožnjo je povzročal nevarnost. Pri visokih hitrostih pa je izvajal tudi manevre, s katerimi je voznike prisilil, da so zamenjali pas vožnje, če so se želeli izogniti trčenju, so še sporočili s policije.

Oblasti so sporočile, da gre za prvi primer v Španiji, ko so aretirali nekoga, ki je med kaznivim dejanjem uporabljal aplikacijo Periscope. Ta omogoča prenos dogodkov prek spleta.