Cenkin nov dom

Bo žena Ivana Zidarja končno našla mir?

L.Ž. / Revija Zvezde
2. 5. 2016, 18.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ko je pred na dan prišlo, da se Ivan Zidar ločuje od žene Vincencije je večina le zamahnila z roko, češ, nova finta nekdanjega gradbenega barona.

Arhiv Svet24
Kdo bi si mislil, da bo propadli gradbeni baron Ivan Zidar na koncu ostal še brez žene Vincencije ...

A vse kaže, da razhod zakoncev Zidar ni za lase privlečena zgodba. Vincencijo že nekaj časa videvajo v Postojni. Tam naj bi si, potem ko menda ni več mogla živeti pod isto streho z nekdaj dragim Ivanom, postavila nov dom.

Stanovanje je Vincencija, za prijatelje Cenka, našla v Batageljevem »zelenem biseru«, kot Postojnčani pravijo novejšemu stanovanjskemu naselju. To je ob reki Pivki dal postaviti poslovni mag Marjan Batagelj, možakar, ki je zaslovel s prodajo sesalnikov, zdaj pa ima v svojem imperiju tudi koncesijo za upravljanje Postojnske jame.

Kdo bi si mislil, da bo Zidar, nekoč tako samozavestni gospodarstvenik, ki se ga je prijel celo vzdevek Ivan Grozni, na kar je bil še sam ponosen, na koncu ostal brez slave, ugleda, premoženja in še žene.

Cenka je bila njegova zvesta sopotnica in nepogrešljiva zaveznica toliko let in njen mož je bil zanjo vedno prvi, tako da se sliši skorajda nemogoče, da je šla. Se je pri osemdesetih Vincencija Zidar končno odločila sebe postaviti na prvo mesto in poiskati mir?