Slovenija

Zdrahe v hiši Ivana Zidarja

sa
3. 2. 2016, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Včeraj je na okrajnem sodišču v Ljubljani potekal narok zaradi motenja posesti. V njem se Vincencija Zidar pravda s svojim možem, padlim gradbenim baronom Ivanom Zidarjem, vzrok pa naj bi bilo to, da je ostala brez ključev in dostopa do hiše, katere solastnica je.

Arhiv Svet24
Ivan Zidar nima miru niti v lastni hiši.

Zakonca Zidar naj bi se sicer razšla že oktobra lani, ko naj bi, kot poroča Siol, Vincencija zapustila njuno domovanje na Zelenovi ulici v Ljubljani, katerega lastnika sta oba. Pozneje naj bi Zidar oziroma »ljudje, ki jih za to najema«, na varnostnih kamerah videli, da v hišo v ljubljanskih Vevčah prihajajo njemu neznani ljudje in odnašajo stvari. Prav zaradi tega naj bi dal zamenjati ključavnice, vložil pa je tudi tožbo za razvezo zakonske zveze.

Stanje v hiši naj bi bilo nevzdržno

Zidarjeva in njen zagovornik Zoran Hartman pa trdita, da je Zidar ključavnico zamenjal neupravičeno. Vincencija naj bi po sporu z možem odšla iz hiše, ker naj bi bilo stanje tam nevzdržno. Hiša naj bi bila polna svetovalcev in osebja, od kuharjev do šoferjev, v veliko prostorih naj bi bile kamere. Ko je Zidarjeva odšla, naj bi s seboj vzela posteljo, omaro in nekaj osebnih stvari, pozneje pa naj bi njen mož zamenjal ključavnice. Ker se padli gradbeni baron včerajšnjega naroka ni mogel udeležiti, je njegov odvetnik Boštjan Podgoršek zahteval preložitev naloga, a temu predlogu sodišče ni ugodilo.  Podgoršek je dejal, da dvomi o pristranskosti sodišča, in je predlagal izločitev sodnice Maje Kolničar. Sodišče je posledično narok preložilo na 11. marec ob 10. uri.