Slovenija

Nova prošnja članov skupine Ustavimo pasje boje

sn
2. 2. 2016, 21.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Bolna psička Shila je le ena izmed zavrženih živali, ki potrebuje našo pomoč.

svet24
Psička Shila

svet24
Shila

Shila je psička, ki se je v hudem stanju sprehajala po balkanskih ulicah. K sreči je psičko opazila mimoidoča, ki ni mogla mimo nje ravnodušna, kot je do takrat to storilo veliko drugih ljudi. Psičko so nemudoma odpeljali na veterinarsko kliniko, kjer so začeli diagnosticiranje in zdravljenje. Rezultati so pokazali, da je v psička hudem stanju, vendar je vse skupaj ozdravljivo.

Prostovoljne prispevke zbirajo na: Zavod Pit za pomoč, pravice in zaščito živali, Brodišče 7, 1236 Trzin TRR: SI56 0510 0801 4052 479

Ugotovili so odpoved ledvic, slabokrvnost in bolezen črno mrzlico –leishmanio. "Mrzlica je lahko kronična, zato psička nujno potrebuje zdravljenje, ki je za prostovoljce velik vložek. Ravno zato prosimo za pomoč pri kritju stroškov, ki nastajajo pri zdravljenju, ter za prilagojeno dieto, ki ji je bila predpisana," pravijo v skupini.

Svet24
Shila

Njeni rešitelji so se ob najdbi vprašali, ali dejansko obstaja kakšno obolenje, ki ga uboga kosmatinka ne bi imela, zaradi slabega stanja je ob najdbi tudi večkrat omedlela. Kljub zdravljenju pa njeno stanje še zmeraj ni optimalno, saj je njena krvna slika slaba. Pri življenju jo ohranja le milteforan, za katerega so proizvajalcu poslali veliko prošenj za možnost popusta in upali, da bi kakšnega dobili brezplačno, a žal zaman. Zdravilo stane 214 evrov mesečno, njena hrana okoli 70 evrov, ostala veterinarska terapija in pregledi pripeljejo do nerealnih mesečnih zneskov. Dobrodelni prispevki za psičko so seveda več kot dobrodošli.