Slovenija

Karl Erjavec vložil kazensko ovadbo

STA
28. 1. 2016, 19.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je danes vložil kazensko ovadbo zaradi neupravičenega snemanja, so potrdili v stranki DeSUS. Ovadba se nanaša na posnetek pogovora, ki ga je v ponedeljek objavil časnik Svet24, v katerem Erjavec tik po predčasnih volitvah leta 2014 govori o premierju Miru Cerarju in sestavljanju koalicije.

STA
Karl Erjavec sumi NSi.

Izkazalo se je, da gre za posnetek pogovora pred oddajo na Planet TV, v katerem so poleg tedanjega urednika Bojana Travna prisotni še predsednica NSi Ljudmila Novak in njen predstavnik za odnose z javnostmi.

Erjavec sumi, da je pogovor posnel predstavnik NSi, vendar pa v tej stranki to zanikajo in poudarjajo, da obsojajo kakršno koli kršenje varovanja osebnih podatkov. Snemanje tako zanikajo vsi vpleteni.

Kot je danes pojasnil Erjavec, so v kazenski ovadbi, ki jo je vložil zoper neznanega storilca, navedene osebe, ki so bile prisotne na Planet TV. Glede predstavnika službe za odnose z javnostmi pa osebe, ki bi potencialno lahko bile tam. Po njegovem mnenju sta to lahko predstavnik za odnose z javnostmi Aleš Trtnik in nekdanji piarovec Jernej Vrtovec, sedaj poslanec NSi.

V NSi so sicer pojasnili, da je Novakovo spremljal Trtnik, a Erjavec o tem ni čisto prepričan.