Svet

To je "15-letni" begunec, ki je ubil 22-letno uslužbenko begunskega centra

R.T.
28. 1. 2016, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Somaliji rojeni Youssaf Khaliif Nuur je obtožen, da je ubil 22-letni Alexandro Mezher, uslužbenko begunskega centra za mladoletne prišleke brez spremstva.

Švedski tožilci niso prepričani, da ima Youssaf Khaliif Nuur le 15 let.

Alexandra Mezher

Alexandra Mezher je hotela preprečiti pretep v begunskem centru, kjer je skrbela za deset mladoletnikov. Sodeč po policijskih poročilih je hotel 15-letni Youssaf Khaliif Nuur z nožem napasti enega od svojih vrstnikov, ko se je umešala 22-letna delavka. Vendar pa švedski tožilci priznavajo, da niso prepričani, da je obtoženi dejansko oseba, za katero se izdaja. Alexandra, sicer diplomantka psihologije, je svoji mami zaupala, da v begunskem centru v Molndalu, predmestju Gothenburga, namenjenem beguncem starosti med 14 in 17 let, skrbi za dva fanta, ki bi lahko dejansko bila stara okoli 24 let. Otroške prošnje za azil so namreč obravnavane prednostno, zato se številni odrasli moški izdajajo za najstnike.

Youssaf Khaliif Nuur bo v priporu ostal do 11. februarja.

Diplomantka psihologije, katere starši so pred več kot 25 leti pobegnili iz Bejruta, je bila v ponedeljek zabodena v hrbet in v stegno. Za posledicami napada je pozneje umrla v bolnišnici.