Črna kronika

Ubila in zakopala svoje vnuke

žk
28. 1. 2016, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Prebivalci Srbske krajine so zgroženi nad zločinom, ki se je zgodil v Doboju. Policija je razkrila, da je več oseb spolno zlorabljalo umsko zaostalo Sanjo B., za kar je vedela tudi njena mati, ki je na grozljiv način poskušala prikriti posledice ostudnih dejanj.

Arhiv Svet24
Policisti so prostost odvzeli štirim osebam.

Včeraj so policisti kriminalističnega odseka CJB Doboj v Republiki Srbski odvzeli prostost Vojkani Bogojević in še trem moškim. Osumljena je umora svojih dveh vnukov. Dejstva, ki so jih policisti predstavili tiskovni konferenci, so šokantna. Sanja Bogojević, hčerka aretirane Vojkane, je mentalno zaostala. Več let naj bi se nad njo spolno izživljali trije moški: Vid Janković, Žarko Cvijetić in Rade Bojović, ki je celo njen stric.

3 otroke je rodila Sanja B., njihova trupla so zakopana na njivi.

Trikrat zanosila

Sanja je kar trikrat zanosila. Decembra 2010 z Vidom Jankovićem, septembra 2012 s Cvijetovićem in julija 2014 s svojim stricem. Kot poročajo bosanski mediji, naj bi v vseh treh primerih rodila doma, pomagala pa naj bi ji kar mama. Pri prvem in drugem porodu naj bi Vojkana novorojenčka takoj zadušila in ju odvrgla na bližnjo njivo ter ju zakopala. Pri zadnjem porodu naj bi novorojenčka usmrtila kar Sanja sama. Trupelca naj bi se zopet znebila njena mama.

Sanjo B. je sodišče poslalo na zdravljenje v psihiatrično ustanovo. 

Začeli ekshumacijo

Natančno lokacijo, kjer so trupelca zakopana, policisti še iščejo, po odredbi sodišča pa so že začeli ekshumacijo. Vojkana naj bi na zaslišanju svoja dejanja že priznala. Sodišče je odredilo pripor za morilsko babico in vse tri posiljevalce, medtem ko so mentalno zaostalo Sanjo poslali na zdravljenje v psihiatrično ustanovo. Zakaj je policija ukrepala tako pozno, ni znano, žalostno pa je, da naj bi za zločine vedelo več krajanov, ki pa niso storili ničesar.