Slovenija

Znano, koliko ponuja za delnico Žičnic Vogel

STA
17. 12. 2015, 10.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Družba RRC računalniške storitve avstralskega poslovneža slovenskih korenin Anthonyja Tomažina je danes objavila ponudba za prevzem Žičnic Vogel. Prevzemnik že ima v lasti 50,05 odstotka delnic, ponudba, ki velja do vključno 11. februarja 2016, pa se nanaša na vse preostale delnice. Tomažin za delnico ponuja 1,98 evra.

Anthony Tomažin se je za nakup Žičnic Vogel odločil predvsem zaradi prepoznanega potenciala podjetja.

Prevzemna ponudba, ki začne veljati v petek, se nanaša na 498.608 delnic Žičnic Vogel, ki jih prevzemnik še nima v lasti. Prevzemnik za delnico ponuja v celoti plačilo v denarju, praga uspešnosti pa ne navaja, je razvidno iz prevzemne ponudbe.

Tomažin je večinski lastnik Žičnic Vogel postal nedolgo nazaj. Kupoprodajno pogodbo je z dotedanjim večinskim lastnikom KD Kapitalom podpisal konec septembra, ko je plačal deset odstotkov are in do novembra napovedal plačilo še preostanka kupnine. Tudi takrat je za delnico odštel 1,98 evra, kar pomeni, da je za polovični delež plačal slab milijon evrov.

Novi večinski lastnik Žičnic Vogel je že konec novembra prevzel nadzor v družbi.

Potem ko je uradno postal lastnik nekaj več kot polovice delnic Žičnic Vogel, je sedaj objavil tudi prevzemno ponudbo za preostali delež v družbi.

Drugi največji delničar Žičnic Vogel je sicer z 20 odstotki Slovenski regionalno razvojni sklad, deset odstotkov pa ima Družba za spodbujanje razvoja Triglavskega narodnega parka, ki je na poti v likvidacijo.

Novi večinski lastnik Žičnic Vogel je sicer že konec novembra prevzel nadzor v družbi. Takrat so namreč zamenjali del nadzornega sveta, katerega član je postal tudi Tomažin.

Tomažin, ki se je v zadnjih letih zasidral v slovenski gospodarski prostor kot lastnik več ljubljanskih gostinskih lokalov in računalniške družbe RRC, v Voglu vidi velik potencial, saj sta na njem razvita tako zimski kot poletni turizem, veliko pa je še priložnosti za povečanje dejavnosti.

Po rekordni poletni sezoni se na Voglu že pospešeno pripravljajo na začetek smučarske sezone. Ta konec tedna je pobočja prekrila 30 centimetrov debela snežna odeja in žičniški delavci se trudijo, da bi del naprav pognali že prihajajoči konec tedna.