Slovenija

V Dobovo ponoči prispela dva vlaka, v četrtek skupno sedem vlakov z več kot 7600 tujci

STA
13. 11. 2015, 07.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova sta v četrtek zvečer in ponoči pripeljala dva vlaka s prebežniki, na vsakem je bilo več kot tisoč tujcev. Prvi današnji vlak so tam sprejeli pred nekaj minutami. V četrtek je samo v Dobovo pripeljalo sedem vlakov s skupno 7666 tujci, begunce pa so v Slovenijo vozili tudi na drugih točkah.

STA
Večino tujcev, ki so v Dobovo prispeli minulo noč, so pospremili v notranjost države.

Na vlaku, ki je v spremstvu hrvaških policistov v Dobovo pripeljal v četrtek nekaj pred 20.30, je bilo 1126 tujcev, na vlaku, ki je pripeljal okoli polnoči, pa 1076 tujcev.

Prvi današnji vlak je v Dobovo prispel okoli 6.30, na njem je bilo nekaj več kot tisoč beguncev.

Kot so davi še sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, so večino tujcev, ki so v Dobovo prispeli minulo noč, policisti po nudeni zdravstveni in humanitarni oskrbi ter opravljenih policijskih postopkih z vlaki in avtobusi že pospremili v notranjost države.

Pospremili so jih proti Jesenicam in v nastanitveni center Šentilj. Pred prihodom jutranjega vlaka je bilo v sprejemnem centru v Dobovi še okoli 540 tujcev, ki bodo okoli 8.30 z vlakom pot nadaljevali proti Jesenicam.

V nastanitvenem centru v Šentilju, kamor so vso noč iz Gruškovja, Dobove, Dobovca in Bistrice ob Sotli vozili prebežnike, je trenutno nastanjenih 3073 oseb. V sprejemnem centru Gruškovje je trenutno 478 oseb, sprejemni center Središče ob Dravi pa je prazen, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Tam trenutno nimajo najavljenih novih prihodov migrantov.

Navajajo še, da so avstrijski varnostni organi v četrtek zvečer ob 20.30 in 21.45 na prehodu Šentilj v svojo državo sprejeli skupno 1257 migrantov.

Tudi v nastanitveni center v Gornji Radgoni so vso minulo noč vozili begunce, tako da je tam trenutno nastanjenih 1210 tujcev. V nastanitvenem centru v Lendavi pa je trenutno nekaj manj kot 400 migrantov, ki so jih tja danes zjutraj pripeljali iz Celja. Sprejemna centra v Petišovcih in Dolgi vasi sta trenutno prazna, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.