Slovenija

V Kokri stekla sanacija hiše, ki jo ogroža plaz

STA/M.J.
15. 9. 2015, 14.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V občini Preddvor so se danes že lotili nujnih sanacijskih del na stanovanjski hiši v Kokri, za katero se je v ponedeljkovem deževju sprožil zemeljski plaz. Stanovalka se je začasno preselila k svojim sorodnikom v bližnjo hišo, občina pa se bo po nujnih sanacijskih delih lotila tudi trajne sanacije.

Arhiv Svet24

Zemeljski plaz, ki se je sprožil za hišo, je skozi okna nanesel več materiala. Kranjski in preddvorski gasilci so se že v ponedeljek zvečer lotili preventivnih ukrepov. Danes pa je na terenu bager, ki odvaža nanesen material, je za STA povedal direktor občinske uprave v Preddvoru Marko Bohinec.

Zjutraj si je teren ogledal tudi geomehanik, ki je predlagal rešitve za takojšnje ukrepanje, med katerimi je tudi sidranje. Temu bo sledila celovita sanacija, ki bo trajala dlje časa, saj bo treba izdelati načrte, najverjetneje pa bodo nujni podporni zidovi.

Ko bo hiša počiščena, bo znova vseljiva, vendar zaenkrat še ni znano, kdaj bo tudi povsem varna za bivanje. V njej sicer živi starejša ženska, ki se je začasno preselila k svojemu sinu na sosednjo domačijo, ki je zemeljski plaz ne ogroža.