Črna kronika

V bližini Vrsarja motoristi oropali nudistični kamp

nn
15. 9. 2015, 14.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V nedeljo se je zgodilo že tretjič, da je oborožena motoristična skupina oropala ljudi. Kot kaže, načrtno napadajo prav turistične predele.

Wikipedija

Tokrat so nepridipravi na motorjih napadli naselje Koversada v bližini Vrsarja, kjer je nudistična plaža. Po poročanju očividcev in žrtev naj bi se do njih okoli desete ure pripeljali motoristi. Vsi so imeli čelade in začeli so streljati v zrak. Na recepciji so prisilili zaposlene, da so jim izročili denar iz sefa menjalnice. Na srečo nihče ni bil poškodovan. Policija je pozneje dejala, da glede na to, da niso našli krogel, roparji najverjetneje uporabljajo plinske pištole.

Že po nekaj minutah so se roparji odpeljali. Policija ni razkrila, koliko denarja so odnesli, a naj bi bila vsota kar velika, saj je bila blagajna po menjavi turistov precej polna. Predstavnica istrske policije Nataša Vitasović je dejala, da je bila v nedeljo oropana še ena recepcija na področju Poreča in da policija že ima sledi za storilci, a jih zaradi preiskave ne bodo izdali javnosti. Ropi menjalnic v turističnih naseljih na Hrvaškem so vse bolj pogosti, eden od zaposlenih je dejal, da je stanje že skoraj kot ruska ruleta: »Nikoli ne veš, kdaj te bodo napadli.« Policija je prepričana, da za vsemi tremi ropi stojijo ene in iste osebe.