Črna kronika

Drogo skrivali v grobu na novomeškem pokopališču

STA/G.G.
15. 9. 2015, 13.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kriminalisti so stopili na prste lokalni mamilarski tolpi, ki je drogo skrivala pod ploščo nagrobnika na enem od pokopališč v Novem mestu. Preiskovalni sodnik je za dva od treh prijetih, stara 29 in 56 let, odredil pripor.

Thinkstock
Fotografija je simbolična

Glede na ugotovitve preiskave, ki so jo kriminalisti končali minuli teden, je kriminalna združba pod vodstvom 56-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta preprodajala predvsem heroin in kokain na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine. Drogo so skrivali in hranili pod kamnito ploščo nagrobnika na enem od pokopališč v Novem mestu, kjer so policisti našli več kot 300 gramov heroina.

Kriminalisti so med preiskavo zbrali dokaze za več kot 50 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, pa tudi za kaznivo dejanje skrunitve groba.

Osumljence so v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, 56-letnika pa tudi zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj. Vsi so bili zaradi omenjenih kaznivih dejanj že pravnomočno obsojeni.

Podrobnosti v jutrišnji tiskani izdaji časnika Svet24!