Slovenija

Slovenska jabolka tudi v Hoferju

nn
15. 9. 2015, 12.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Poskusite slovenska jabolka: obiščite stojnico z lokalnimi sortami jabolk tudi v Hoferju.

nn
Lokalna jabolka boste lahko pokušali v naslednjih Hoferjevih poslovalnicah:
- 16. september, od 9:00-18:00: Ljubljana, Kranjčeva ulica 25
- 1. oktober od 9:00-18:00: Kranj, Smledniška cesta 27h
- 2. oktober od 9:00-18:00: Ljubljana, Cesta na Brdo 105
- 14. oktober od 9:00-18:00: Maribor, Ptujska cesta 194
- 15. oktober od 9:00-18:00: Koper, Ankaranska cesta 3b

V podporo jesenski kampanji Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eno lokalno jabolko na dan obiščite promocijsko stojnico s svežimi slovenskimi jabolki, ker boste izvedeli več o lokalnih sortah in razlikah med njimi. Pridelovalne razmere v Sloveniji omogočajo pridelavo jabolk vrhunske kakovosti, kratke transportne poti pa ne obremenjujejo okolja in pripomorejo k ohranitvi svežine, zato kupcem svetujejo, da izberejo slovensko jabolko. Kot trgovec, ki se zaveda pomena lokalne proizvodnje, se je tudi Hofer odločil za podporo kampanje.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s projektom Lokalna kakovost že dlje časa spodbuja potrošnike k izboru izdelkov lokalne kakovosti. V septembru in oktobru so se odločili za kampanjo Eno lokalno jabolko na dan, s katero želijo povečati potrošnjo lokalnih jabolk ter osveščati potrošnike o raznovrstnosti lokalne ponudbe in o prednostih uživanja jabolk.

Le-ti bodo lahko med 16. septembrom in 15. oktobrom 2015 v izbranih Hoferjevih poslovalnicah poskušali različne sorte jabolk, ki jih najpogosteje pridelujejo lokalni proizvajalci ter se seznanili s pozitivnimi učinki lokalnega jabolka tako za človeka kot na okolje. Hkrati bodo lahko tedenski nabor sort kot so elstar, gala, zlati delišes, braeburn, fuji, idared, pinova in topaz pri Hoferju tudi kupili.

"Ljudje se pogosto srečujemo s strahom, ali je sadje, ki ga uživamo, obremenjeno z ostanki pripravkov za varstvo rastlin. V poplavi ponudbe različnega sadja so potrošniki nekoliko zanemarili jabolka, ki v nasprotju s pogostimi trditvami spadajo med malo (s pripravki za varstvo rastlin) obremenjene plodove, zato je nujno potrebno razumevanje, od kod sadje prihaja in kako je pridelano," poudarja Peter Zadravec, direktor proizvodnje pri Evrosadu, enem večjih slovenskih pridelovalcev sadja, s katerim Hofer uspešno sodeluje že od leta 2011.

SEPTEMBER + OKTOBER = MESEC JABOLK

Hofer želi z dodatnim izborom sadja in zelenjave meseca kupce spodbuditi k čim večjemu zavedanju in uživanju lokalnega sezonskega sadja, zato bo v septembru in oktobru slovenska jabolka ponudil po še posebej ugodni ceni. 22. oktobra bodo izdali tudi posebno brošurico Sadje meseca, ki bo z okusnimi recepti in uporabnimi namigi za jedi iz jabolk ponudila rešitve za preprosto in malo zahtevnejšo kuho.