Črna kronika

Obsojeni na družbeno koristno delo tega nikoli ni opravil

STA/M.J.
15. 9. 2015, 11.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Mariborski kriminalisti so ptujskemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali pravic v sostorilstvu kazensko ovadili dve osebi, ki sta obsojenemu storilcu kaznivega dejanja davčne zatajitve omogočili, da se je izognil opravljanju 1460 ur družbeno koristnega dela, ki mu ga je naložilo sodišče.

Profimedia

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so kriminalisti ugotovili, da obsojeni s pravnomočno sodbo določene kazni sploh ni izpolnil, medtem, ko je bilo pristojnim organom lažno prikazano, da je družbeno koristno delo opravil in s tem kazen tudi prestal.

Obsojeni je skupaj z nekaterimi odgovornimi osebami organa lokalne skupnosti, kjer naj bi kazen opravljal, preslepil tako pristojni organ socialnega varstva, ki je bil zadolžen za preverjanje izvršitve kazni, kot posredno tudi ptujsko okrožno sodišče, ki je kazen obsojenemu izreklo.

Kriminalisti so ugotovili, da naj bi ovadena kaznivo dejanje izvršila z izključnim naklepom, da se obsojeni v celoti izogne prestajanju kazni. Odgovorni osebi lokalne skupnosti sta v celoti ponaredili dokumentacijo, ki naj bi dokazovala izvršitev kazni, čeprav sta vedeli, da ta pri njih nikoli ni bila izvršena.