Slovenija

Prekletstvo kamnov in grba

Polona Krušec
14. 9. 2015, 06.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ali odgovornost za krizo, v kateri sta človek in njegova skupnost, res iščemo na napačnih koncih? Med krivci za položaj Slovenca in njegove države tudi Marko Pogačnik.

M24

Zgodba, ki jo je obudila naša bralka v pismu uredništvu, je spomnila na leto 2010, ko so se oglasili Vipavci. Takoj zatem, ko je pri novozgrajenem centru za starejše umetnik Marko Pogačnik, znan tudi kot zdravitelj Zemlje, postavil zdravilne megalite, so domačini začeli poročati, da je vpliv kamnov čuden. Zaradi njih so imeli glavobole, čudne bolečine po telesu in druge težave, počutje je bilo na splošno slabo.

Učinek zdravilnih megalitov naj bi bil usoden. Pogačnik glede očitka pravi, da je odgovornost za težave najlažje zvaliti drugam, ne nase. 

Potrebovali so pomoč

Nekaj Vipavcev se je zaradi teh težav obrnilo na »duhovnega priprošnjika« Lada Mihaela Florjančiča. Neke vrste zdravitelj je za medije takrat pojasnil, zakaj naj bi megaliti povzročali težave. Povedal je, da na človeka delujejo škodljivo, celo smrtonosno. Sprožajo jezo, strah, razdražljivost. Iz njih naj bi sevala kozmična negativa. Šlo naj bi za uničujoč vpliv zlih višjih inteligenc vesolja, cilj je samouničenje človeštva. Lado in njegova žena sta prepričana, da je Pogačnik, ki je zasnoval tudi slovenski grb, tudi tja »vpisal« zlo.

Komentar umetnika

Odgovor, zakaj so ljudje začeli svoje težave s počutjem povezovati s kamni in grbom, vas čaka v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!