Slovenija

Mariborska občina s prodajo nepremičnin do krpanja proračuna

sta/mv
18. 7. 2015, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Mariborska občina je letos z odprodajo stavbnih zemljišč iztržila okoli 200.000 evrov. Ob tem so s prodajo poslovnih prostorov in stanovanj na junijski dražbi zaslužili še milijon evrov, kar je po besedah direktorja mestne uprave Bojana Babiča desetino več, kot so načrtovali.

arhiv
Maribor

Kot je pojasnil Babič, so s tem izvedli šele prvi krog prodaje občinskih poslovnih lokalov, za katere na mestni občini menijo, da jih za svoje delovanje ne potrebujejo. Ker mestna občina ni nepremičninsko podjetje, je dejal Babič, so se odločili za nadaljnjo prodajo, denar pa bodo namenili za bolj nujne zadeve. Septembra bo tako objavljen nov razpis za prodajo lokalov.

Vodja urada za gospodarske dejavnosti Ryan Hartner, ki vodi postopke prodaje, je povedal, da so na junijski prvi javni dražbi prodali devet nepremičnin, od tega šest poslovnih prostorov in tri stanovanja. Od neprodanih nepremičnin na omenjeni dražbi so ostali poslovni prostori v Kamniški grapi, na Koroški in Lackovi cesti ter v Trubarjevi ulici.

Vse omenjene prostore bodo zato skušali znova prodati na naslednji javni dražbi, in sicer z največ do 15 odstotkov znižano izklicno ceno. Treh neprodanih nepremičnin, v vseh primerih gre za poslovne prostore, do nadaljnjega predvidoma ne bodo prodajali.

Ena je namreč zasedena z najemnikom, dve pa ostajata prazni in jih bodo skušali oddati v najem. Predvsem v prostore na Panonski ulici bodo po Hartnerjevih besedah skušali namestiti katerega od socialnih podjetij.