Slovenija

Za obtožbo v zadevi Delamaris po trditvah Senice ni nikakršnega razloga

STA/M.J.
14. 7. 2015, 08.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Odvetnik Miro Senica je v odzivu, da je specializirano državno tožilstvo vložilo obtožnico zoper njega, ker da je pri svetovanju pri nakupu delnic Delamarisa k zlorabi položaja napeljeval nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak, s čimer naj bi pridobil 1,35 milijona evrov, zapisal, da za obtožbo ni nikakršnega razloga.

Mediaspeed, Youtube

"Da za obtožbo ni prav nikakršnega razloga, se je izkazalo tudi tekom preiskave, v okviru katere so številne priče in strokovnjaki, med njimi tudi tisti, ki jih je postavilo sodišče, potrdili, da s poslom ni bilo nič narobe in da Vegrad ni bil oškodovan," je danes zapisal Senica.

"Nasprotno, pokazalo se je, da je bil posel za Vegrad zelo donosen. Vse to se bo potrdilo tudi v nadaljnjem postopku," je prepričan odvetnik.

Za svetovanje pri nakupu delnic Delamarisa naj bi Vegrad plačal 1,35 milijona evrov, denar pa naj bi končal pri Senici. Tovšakova je obtožena zlorabe položaja, ker naj bi plačala fiktivne storitve in oškodovala Vegrad.

Čeprav je bila sprva med osumljenimi pranja denarja tudi odvetnikova hči Maruša Senica, je zdaj ni med obtoženimi, mora pa vseeno vrniti nezakonito pridobljeno premoženjsko korist, to je 1,35 milijona evrov.

"Nisem presenečen, da smo o obtožbi izvedeli iz medijev, saj je to stalna praksa tožilstva. Poteza tožilca Stanislava Pintarja je bila sicer pričakovana, saj je pred dvema letoma s hišnimi preiskavami naredil prevelik medijski cirkus, da bi se sedaj lahko umaknil," je ocenil Senica.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so sicer aprila 2013 v preiskavi zlorabe položaja in pranja denarja hišno preiskavo opravili tudi v odvetniški hiši Senica, pri čemer so pridržali odvetnika in njegovo hči.