Slovenija

Bivši poslanci ne morejo dobiti službe

Luka Tetičkovič
17. 6. 2015, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Poslanci si niso na jasnem, ali nimajo primernih znanj ali pa političnih oportunistov le nihče noče, ko na oblasti niso njihovi.

Arhiv Svet24

Nekdanji poslanec SDS Ivan Grill je prepričan, da bi država nekdanjim poslancem morala zagotoviti službe v javnem sektorju. »Vsak poslanec, ki je bil en mandat v državnem zboru vpet v delo, je lahko toliko strokovno napredoval na določenih področjih, da bi mu lahko zagotovili neko delovno mesto v javnem sektorju. Vsake štiri leta je to največ od 30 do 40 ljudi,« je povedal za portal Planet. Svoje stališče skuša argumentirati z besedami, da se bodo za politiko sicer odločali manj sposobni ljudje.

STA

Svoje sposobnosti visoko ceni tudi nekdanji poslanec SLS Franc Pukšič, ki ne bo pometal pločnikov. »Greš na borzo in te dajo prek javnih del pometati pločnike pred parlamentom, pred tem pa si tam 20 let delal in bil petkrat izvoljen. Kakšna država je to,« je glasen Pukšič, ki mu na zadnjih volitvah ni uspelo postati župan Destrnika.

dolenjski list


Svoje dobre plače nekdaj ni izkoristil kot podjetniški kapital, čeprav je na lokalnih volitvah mladim sadil rožice o podjetniškem inkubatorju, v katerem bi se ti lahko pehali za svoj košček trga, ne da bi imeli dostop do osnovnega kapitala.

Do nedavna zaseden na političnih funkcijah Pukšič zdaj spoznava realne razmere na trgu dela: »Če vam pokažem svojo mapo, v kateri imam vse prijave za službe, boste videli, da je precej debela. Če si dolgoletni poslanec in nisi v pravi politični opciji, je to katastrofalna muka.«

Državljanska lista

Kot da je bil del kriminalne združbe, se počuti tudi nekdanji poslanec in predsednik Državljanske liste. »Kdor se ukvarja s politiko, je v naši državi označen kot škodljivec,« pravi Rihard Braniselj.