Slovenija

V Nepalu po podatkih MZZ okoli 60 Slovencev

STA / T.C.
26. 4. 2015, 20.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V Nepalu, ki ga je v soboto prizadel uničujoč potres, je po najnovejših podatkih okoli 60 slovenskih državljanov, so danes sporočili iz slovenskega zunanjega ministrstva. Pri tem dodajajo, da doslej dva posamezna popotnika nista vzpostavila stik s svojci.

Reuters

Pristojno slovensko veleposlaništvo v indijskem New Delhiju si prizadeva vzpostaviti stik z omenjenima popotnikoma, ki se še nista oglasila. Vsi ostali, ki so se javili, so nepoškodovani in relativno na varnem, pojasnjujejo na ministrstvu.

Reuters

MZZ vsem slovenskim državljanom, ki se ta hip nahajajo v Nepalu, svetuje, da ob prvi priložnosti, ko jih to ne bo dodatno ogrozilo, državo zapustijo. "Razmere so namreč zelo nepredvidljive in še nekaj časa ne bodo primerne za turistična potovanja," so zapisali v sporočilu za javnost.

Indijske oblasti so sporočile, da bodo osebam, ki bodo pripotovale iz Nepala in bi želele zaradi vrnitve domov potovati preko Indije, omogočile pridobitev vizuma ob prihodu na mejni prehod.

Slovensko veleposlaništvo v New Delhiju je v rednem stiku s predstavništvi držav članic EU v Katmanduju in z nepalskimi oblastmi ter pozorno spremlja razvoj dogodkov.

Reuters