Slovenija

Ni zanimanja za nekdanji kompleks TAM

Gabrijel Toplak
12. 4. 2015, 15.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na dražbo se v prvem poskusu ni prijavil niti TAM Durabus, ki ima kot zdajšnji najemnik predkupno pravico.

Arhiv Svet24

Stečajna upraviteljica Tovarne vozil Maribor Alja Markovič Čas po pričakovanju ni uspela izpeljati prve javne dražbe, na kateri je po izklicni ceni 7,85 milijona evrov ponudila proizvodni kompleks propadlega podjetja.

Arhiv Svet24

Na dražbo se v prvem poskusu ni prijavil niti TAM Durabus, ki ima kot zdajšnji najemnik predkupno pravico, čeprav so iz mariborskega proizvajalca avtobusov pred dnevi Markovič Časovi sporočili, da še naprej ostajajo zainteresirani za nakup.

In ker se tudi dražbe ni udeležil nihče, je stečajna upraviteljica že napovedala, da bo šla v nov poskus prodaje. Pred tem se bo z Družbo za upravljanje terjatev bank skušala dogovoriti, kakšna bi bila primerna cena za kompleks, da ne bi po nepotrebnem sklicevali preveč zaporednih dražb.

Sicer pa je Durabus v sredo, ker še vedno čaka na dva milijona evrov že odobrene državne finančne spodbude, na premierja Mira Cerarja naslovil odprto pismo, v katerem od njega zahteva odgovor, ali vlada namerava spoštovati dane obljube, ob tem pa poudarja, da so naveličani obljub.

Arhiv Svet24

Na to temo so se oglasili tudi iz Mestne občine Maribor, kjer obžalujejo zaplete, ki so nastali pri dodeljevanju omenjene finančne spodbude za neposredno tujo investicijo za razvoj proizvodnje okolju prijaznih tehnološko najsodobnejših mestnih avtobusov.

»To je samo še dodaten kazalec odnosa državnih uradnikov in politikov do mesta in regije,« so zapisali v občinski službi za odnose z javnostmi.

sta