Slovenija

Občina Dravograd uspešno pridobila sredstva za obnovo mostu

Gabrijel Toplak
23. 3. 2015, 21.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V Dravogradu, kjer obnavljajo stari most čez Dravo, ki je bil od leta 1972 najprej zaprt za motorni promet, pozneje tudi za pešce in kolesarje, bo ta za slednje jeseni ponovno oprt.

sta

Občina Dravograd je namreč uspešno pridobila sredstva v višini 455.000 evrov na tako imenovanem nočnem razpisu za razdelitev preostalih evropskih sredstev, zato se je obnova 137 metrov dolgega in štiri metre širokega mostu v vrednosti dobrih 600.000 evrov začela lansko jesen.

Lastnica mostu je država, ki ni imela denarja ne za obnovo ne za rušenje mostu, ki je kvaril videz kraja.

Most bo imel na obeh straneh postavljenih okoli 120 panelov, na katerih bo v sodelovanju s Koroškim pokrajinskim muzejem predstavljena zgodovina Dravograda, s pomočjo skupine različnih strokovnjakov pa bodo na panelih predstavljene tudi druge značilnosti kraja. Most bo po obnovi postal tudi del kolesarske poti, ki pelje skozi Dravograd. Lastnica mostu je država, ki ni imela denarja ne za obnovo ne za rušenje mostu, ki je kvaril videz kraja, je dejala županja Dravograda Marijana Cigala. Občina je nato od okoljske agencije dobila služnostno pravico za most in iskala možnosti financiranja.