Slovenija

Dijaki na pomoč družini v stiski

N.N.
23. 10. 2014, 20.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Pavčkov verz »Svet je lep, če si človek do ljudi« je vodilo osmega dobrodelnega koncerta, ki ga pripravlja Dijaška skupnost Gimnazije Celje - Center v sodelovanju z Interact klubom Celje in Društvom GCC. V petek, 24. oktobra, bodo ob 11.40 v športni dvorani GCC podelili donacijo, h kateri so prispevali vsi dijaki in učitelji šole ter številni gostje in pokrovitelji.

Mlade je letos ganila težka zgodba šestčlanske družine iz okolice Svetine, ki se spopada s hudo socialno stisko. Hudo bolni oče in štirje šoloobvezni otroci, ki jih poleg revščine pestijo tudi zdravstvene težave – še ena izmed nesrečnih zgodb današnjega časa …

Zasedbe The Šlagers, Up 'n' downs, Z3R0 Z3R0, Black Leather, solisti Janja Trnovšek, Samanta Kunšt, Aljaž Šumej in Matic Dokler ter gostja s slovenske estrade, pevka Tanja Žagar, bodo s petkovim nastopom podprli eno od največjih mladinskih humanitarnih akcij na Celjskem, s katerimi so v preteklih osmih letih dijaki in učitelji Gimnazije Celje - Center ter gostje in pokrovitelji zbrali že več kot 35.000 evrov v denarju in materialu. Med drugimi v Celje prihaja bolivijski veleposlanik dr. Wilmer Armando Depablos, dijake pa bodo pri akciji podprli tudi celjski škof in mariborski naslovni škof dr. Stanislav Lipovšek ter številni drugi ugledni gostje iz sveta politike, kulture in gospodarstva.

»Na GCC smo ponosni, da je dobrodelnost močan del šolske tradicije. Številne akcije, ki jih večinoma spodbudijo dijaki sami, so dokaz, da mlade generacije mnogokrat premorejo močnejšo moralno držo in večji občutek za sočloveka kot denimo starejši,« je ponosen na dijake poudaril Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje - Center.  

Dobrodelni že osmo leto zapored

Ideja o jesenskih dobrodelnih koncertih je na GCC vzklila pred osmimi leti na sestanku dijaške skupnosti šole, ob strahovitih ujmah, ki so prizadele to regijo. Dijaki vse odtlej ponosno nadaljujejo tradicijo svojih predhodnikov.