Črna kronika

Doktoriral bo za zapahi

N.N.
23. 10. 2014, 19.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Bodočemu doktorju prava, 26-letnemu Luki Vlaoviću, so ljubljanski višji sodniki potrdili 4 leta zapora za skoraj smrtonosen napad z nožem.

Diplomirani pravnik Vlaović, doma iz Šentjurja pri Celju, je 25. oktobra 2013 pod pretvezo, da potrebuje pomoč, zvabil Roka Šibanca iz okolice Velenja v garažo na Groharjevi ulici v Ljubljani, kjer ga je napadel z nožem s 14,5-centimetrskim rezilom.

Šibanc se je vračal iz službe in na parkirišču odklepal avto, ko ga je neznanec s povito roko, ki se mu je predstavil kot Jure, prosil, ali mu lahko pomaga iz garaže odnesti gradbeni material. Odšla sta do garaže in Šibanc je že prijel eno od škatel, naloženo v prtljažnik črnega passata, ko je v spodnjem delu hrbta nenadoma začutil močno bolečino. Šibancu je nato nekako uspelo zbežati in le hitri zdravniški pomoči se lahko zahvali, da je ostal živ.

In kaj je bil motiv za napad? Ljubosumje, saj naj bi bil Vlaović zaljubljen v Šibančevo dekle, s katero sta občasno igrala tenis. Vlaović je sicer krivdo priznal že na predobravnavnem naroku konec marca, sodbo v imenu ljudstva je slišal v začetku maja, te dni pa so odločitev sodišča prve stopnje potrdili še višji sodniki.