Slovenija

Kdo bo nadaljeval starševsko akcijo

RS/STA
27. 8. 2014, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Starši, ki so se posvetili projektu Junaška flaška, želijo, da se nadaljuje, zato iščejo nekoga, ki bo akcijo nadaljeval.

Junaška flaška je projekt dvaindvajsetih staršev in starih staršev iz okolice Domžal, ki so aprila Pediatrični bolnišnici Ljubljana darovali skoraj 5000 steklenic vode. Organizatorji akcije sporočajo, da je steklenic že skoraj zmanjkalo, zato iščejo nekoga, ki bo projekt nadaljeval.

V ta namen nameravajo zainteresiranim osebam podariti nalepko steklenice. Pri tem ne zahtevajo odplačila, saj je njihov edini namen še naprej risati nasmehe na obraze malih bolnikov, pravijo avtorji projekta. Nalepka, ki jo otroci lahko pobarvajo z voščenkami, ki so jih prav tako darovali starši, je nastala v sodelovanju z oblikovalcema Alainom Šikom in Matevžem Šegulo.

Akcijo so začeli starši in stari starši otrok, ki se zdravijo v ljubljanski pediatrični bolnišnici. Ideja je nastala iz potrebe po kupovanju in prinašanju vode od doma, ker naj voda v bolnišnici ne bi bila »vredna zaupanja«, saj jo po besedah enega od organizatorjev projekta, Uroša Lipovška, ne pijejo niti zdravniki. »Starši ne moremo in ne želimo soditi o tem, ali je voda pitna ali ne, za to obstajajo ustrezne institucije, dejstvo pa je, da starši in zaposleni, ki so te informacije dodatno potrdili, zagotovo nimajo zadostnih informacij in zagotovil,« je povedal Lipovšek.

Vsak od donatorjev je prispeval po svojih zmožnostih, večina se je odpovedala izletu za konec tedna in namesto tega z otroki ustvarjala doma. Donacija je potekala v okviru humanitarnega zavoda Zorica. Organizatorji projekta so prazne steklenice razdelili tudi med poslanske skupine.