Črna kronika

Višji sodniki policista v zadevi bulmastifi oprali krivde

M. R.
27. 8. 2014, 18.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ljubljanski višji sodniki potrdili oprostilno sodbo policistoma, ki ju je tožilstvo preganjalo zaradi domnevnega nevestnega dela v zadevi bulmastifi.

STA

Ljubljanski okrajni sodniki so policista Dušana Mikolčeviča in Aleša Conradija oprostili januarja lani, tožilstvo pa se je na sodbo pritožilo. Tožilka Dragica Kotnik je v pritožbi za policista zahtevala pogojni kazni oziroma razveljavitev sodbe in vrnitev primera v ponovno odločanje na prvi stopnji. A je višje sodišče te dni razsodilo, da je oprostilna sodba povsem upravičena.

STA

Spomnimo. Mikolčevič in Cornadi sta se na zatožni klopi znašla, ker naj bi 2. februarja 2010 malomarno opravila preiskavo tragedije na Oražnovi ulici v Ljubljani, ko so razvpiti bulmastifi vzeli življenje svojemu lastniku, zdravniku Saši Baričeviču.

STA

Kriminalist Mikolčevič in Conradi, ki je bil tistega dne dežuren v operativno-komunikacijskem centru, naj bi preiskovalnemu sodniku in tožilstvu zamolčala nekatera dejstva glede suma mučenja živali, zoofilije in sledi krvi v hiši. Sledi krvi so po prepričanju tožilke Kotnikove kazale na možnost prisotnosti tretje osebe na kraju dogodka, ki bi lahko zagrešila kaznivi dejanji opustitve pomoči in neodvrnitve nevarnosti.