Črna kronika

Črna preteklost Tijaninega morilca

Črt Kaker
27. 8. 2014, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Minil je dober mesec od izginotja in umora komaj 15-letne Tijane Jurić, ki sta močno pretresla Srbijo in sosednje države. Zdaj pa prihaja na dan črna preteklost Tijaninega morilca Dragana Đurića. Ta je v preteklosti ugrabil in posilil najmanj tri mlada dekleta.

Subotica, rojstni kraj mlade Tijane Jurić, ki jo je pred dobrim mesecem zverinsko ubil lokalni mesar Dragan Đurić, je ponovno v šoku. Tijanin oče je namreč medijem zaupal, da je prišel do zaupnih informacij, da je »monstrum« Dragan, ki je ubil njegovo hčer, v preteklosti ugrabil najmanj tri deklice, dve od teh je po njegovih trditvah tudi posilil.

»Tijana ni prvo dekle, ki jo je Dragan napadel. On je najhujši tip kriminalca in jaz sem Tijani obljubil, da bom naredil vse, da bo dobil najvišjo mogočo kazen. Vem za najmanj tri primere ugrabitev in posilstev, za katere sem prepričan, da je storilec ravno Dragan. Uspel sem celo stopiti v stik z očetoma dveh posiljenih deklet,« je še povedal Tijanin oče.

»Zgodbo o tretjem dekletu, na katero se je spravil mesar Dragan, pa mi je povedal 25-letni M. T. iz Subotice. On mi je dejal, da je Dragan Đurić pred sedmimi leti v diskoteki Odiseja v Bajmonu napadel in za roke vlekel takrat komaj 15-letno K. V. Potem ko je M. K. Đuriću večkrat rekel, naj pusti dekle pri miru, se je vnel pretep, v katerem je M. K. skupil hude poškodbe,« je še dodal oče umorjene Tijane.

Đurić je bil pozneje zaradi pretepa kazensko preganjam, postopek pred sodiščem je trajal dobro leto, kakšno kazen je takrat dobil, pa ostaja neznanka. Obenem se Tijaninemu očetu poraja vprašanje, zakaj Đurića niso preganjali zaradi poskusa spolnega napada. Prebivalci Subotice se ob tem sprašujejo, kako to, da kljub takim indicem pristojne institucije niso pravočasno ukrepale, saj bi lahko preprečile njegova grozovita dejanja.