Slovenija

Svet NSi danes potrjuje do zdaj znane županske kandidate stranke

U.K.
27. 8. 2014, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Novinarska konferenca mestnega odbora NSi Maribor, na kateri so predstavili kandidata NSi za župana Maribora ter ključne smernice ukrepov, ki so nujni za razvoj Maribora.

Mediaspeed
Svet NSi se sestaja na seji, kjer bodo potrjevali do sedaj znane kandidate stranke za župane na letošnjih lokalnih volitvah. Stranka ima do sedaj 24 svojih županskih kandidatov, podprli pa bodo tudi nekatere kandidate drugih strank in neodvisne kandidate, je pred sejo za STA povedala predsednica NSi Ljudmila Novak.
Po besedah Novakove lista NSi za lokalne volitve še ni zaključena, ker se nekateri odbori stranke še niso dokončno odločili glede kandidatov. To bodo storili v kratkem, je dejala in dodala, da si želijo imeti kandidate v vseh mestnih občinah.
Med županskimi kandidati NSi so med drugim Bernard Memon, ki se bo potegoval za župansko mesto v Mariboru. V Ajdovščini bo kandidat dolgoletni župan Marjan Poljšak, kandidaturo v Ormožu pa je napovedal sedanji župan Alojz Sok. V Kamniku bo kandidat NSi Matej Slapar, v Domžalah pa je zaenkrat evidentiran kandidat NSi Peregrin Stegnar.
Na današnji seji sveta bodo govorili tudi o volilni kampanji za lokalne volitve in njenem financiranju. "Vemo, da so to letos že tretje volitve, zato moramo z denarjem ravnati zelo varčno, skrbno in racionalno," je dejala Novakova. Pojasnila je, da je glavno tajništvo stranke izdelalo predlog kampanje na podlagi razpoložljivih finančnih sredstev. Po njenih besedah je za kampanjo za celotno Slovenijo predvidenih okoli 150.000 evrov.
Novakova je povedala še, da bo svet stranke seznanila še s potekom pogajanj za vstop v koalicijo. NSi se je po koalicijskih usklajevanjih odločila, da bo v opoziciji.