Slovenija

Rosvita Pesek direktorica Nataše Pirc Musar?

S.N.
25. 4. 2014, 19.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zaokrožila je novica, da naj bi nova generalna direktorica RTV SLO Nataša Pirc Musar na kakšno pomembno mesto imenovala svojo prijateljico Rosvito Pesek.

Bodo prijateljske vezi tokrat močnejše celo od svetniških?

Bili naj bi menda v zelo dobrih odnosih, Rosvita naj bi Natašo celo povabila na zagovor svoje doktorske disertacije … Take in podobne navedbe v pogojnikih so na televiziji požele salve smeha. Dami zasebnega prijateljevanja namreč nikoli nista skrivali. Razgalili sta ga celo javno, v eni od televizijskih oddaj Sobotno popoldne; v tej je Nataša gostovala in je kot svojo najboljšo prijateljico povabila Rosvito, in povsem ravnodušno sta razkrili celo dejstvo, da sta bili v študentskih časih cimri ter da se je v dolgih skupnih letih dela na nacionalki njuno prijateljstvo in medsebojno spoštovanje le še krepilo.

 

Nataša Pirc Musar bo morala še kakšno leto delati z obstoječo vodilno strukturo.

Vsekakor pa za zdaj, četudi morebitne želje po položajih na obeh ženskih straneh obstajajo, do njihove izpeljave oziroma imenovanja Peskove na eno od vodilnih mest za zdaj še ne more priti. Če bi doklicali Peskovo (pa je nismo), bi znova, kot že velikokrat, dobili odgovor, da ne komentira. Peskova je namreč pred leti sama kandidirala za položaj odgovorne urednice informativnega programa in pogorela. Svetniki na RTV so takrat izbrali iz Amerike prihajajočega Uroša Lipuščka.

Arhiv

Peskova in Pirc Musarjeva sta bili nekdaj celo cimri.

Kdo ve, morda pa so prijateljske vezi zdaj močnejše od svetniških? Ali pa jih preprečuje zakonodaja? Pirc Musarjeva direktorski stolček sicer zasede prihodnji mesec, a bo morala še približno leto dni, do izteka mandatov, delati s starimi uredniki in obstoječima direktorjema. Torej, preden se izvolijo novi in postavijo nove uredniške strukture, ji bo minila tretjina mandata ... Ali pa tudi ne?

Glede na to, da so bile prve besede Nataše Pirc Musar pred svetniki, ko se je predstavljala kot kandidatka za direktorico, da Lombergar z njo straši, češ da je buldožer, se postavlja vprašanje, ali bo čakala leto dni ... vsaj pri njem.