Slovenija

Pirati pripravljeni na boj za stolček v Bruslju

STA
25. 4. 2014, 14.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zunajparlamentarna stranka Piratska stranka Slovenije je danes na Državno volilno komisijo vložila kandidatno listo za evropske volitve. Nosilec liste Rolando Benjamin Vaz Ferreira je ob tem dejal, da so v stranki zelo veseli, da jim je uspelo zbrati zahtevane podpise in zdaj so pripravljeni podati se v boj za stolček v Bruslju.

Facebook

"Če se uvrstimo v Evropski parlament, bomo nadaljevali z dobrim delom dveh piratov, ki sta že v parlamentu. Sicer pa moramo preprečiti, da se zgodi sporazum med ZDA in EU, ki poskuša vpeljati brezcarinsko območje za EU in ZDA. To je sicer v redu, a sporazum vključuje tudi negativne stvari, na primer arbitražno sodišče, na katerem lahko korporacije tožijo države, kazni pa bi plačevali državljani," je pojasnil Ferreira.
Preko tega sporazuma se po njegovih besedah znova poskuša uvesti Acto, kot že pred leti, oz. večji nadzor interneta in posege v zasebnost in tega pirati, kot je zatrdil, ne morejo sprejeti.
Na listi novonastale stranke je Ferreira edini kandidat; v stranki, ki šteje okoli 150 članov, so po njegovih navedbah optimistični, da jim bo uspel preboj v Evropski parlament. Kljub temu ne računajo, da bodo že zdaj prevzeli svet. To po njegovem prepričanju "pride kasneje".