Zabava

Izgublja bitko z rakom!

T.P./M.J.
25. 4. 2014, 14.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Že pri 14 letih je začela obiskovati solarij, saj je bila takrat zagorela polt izredno moderna. Ko je postala manekenka, je na umetno sončenje hodila še bolj pogosto. Danes ji je žal, saj je zaradi solarija zbolela za težko obliko raka, nad katerim so zdravniki obupali. Dali so ji le še nekaj tednov življenja.

Debi Gibson (42) plačuje previsoko ceno zaradi tega, ker v solariju ni nosila zaščitnih očal. Zdravniki so ji odstranili eno oko, na drugo je slepa, preostalo pa ji je le še nekaj tednov življenja.

"Moja hčerkica ve, da bo njena mamica odšla v nebesa," pravi Debi.

Nekdanja britanska manekenka in lepotica Debi Gibson je stara 42 let in umira od raka, ki ga je povzročil solarij. Njena 7-letna hčerkica Sienna 36-letni mož Darren se nikakor ne moreta sprijazniti s tem, da njuna draga mati in žena umira zaradi hude bolezni, ki jo je povzročilo umetno sončenje od 14. leta.

Čeprav so k sončenju sodila tudi očala, jih Debi nikoli ni uporabljala, saj ni želela, da bi se ji videle bele črte. Pravzaprav si tega niti ni mogla privoščiti zaradi manekenskega posla in pogostih fotografiranj, saj bi vsi hitro opazili razliko v barvi kože. A prav zaradi tega se danes Gibsonova sooča s smrtonosnimi posledicami. Dobila je namreč redko obliko očesnega raka.

Zdravniki so ji odstranili eno oko, na drugo pa je slepa. Ker se je rak razširil po celem telesu, je bivši manekenki ostalo le še nekaj tednov življenja. Pred smrtjo je odprto spregovorila o škodljivosti solarija, saj želi opozoriti vsa mlada dekleta.

Zanjo je bilo usodno, da v solariju ni uporabljala očal.

 

»Ko umrem, bom moja hčerkica ostala brez mame. Ona ve, da bo njena mamica odšla v nebesa, ker ima grozno bolezen, ki se imenuje rak in ki jo bo ubila,« je povedala s solzami v očeh.