Slovenija

Izživljanje nad delavci Merkurja

Ž.K./M.J.
18. 4. 2014, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Podjetje Merkur se že leta bori za preživetje. Prisilne poravnave, znižanja plač in odpuščanja so ljudi, ki so s podjetjem živeli desetletja, spravili na rob.

Arhiv svet24

O agoniji, s katero se srečujejo zaposleni v podjetju Merkur, smo že pisali. Že tretje leto prejemajo nižje plače, nekatere so celo odpustili. Delavci so razočarani nad vodstvom podjetja, sindikatom in državo. V naše uredništvo skorajda vsak dan prihajajo pisma, iz katerih vejeta obup in jeza.

Eno izmed njih je naslovljeno na predsednika uprave Blaža Pesjaka, podpisani pa so besni delavci Merkurja. V njem je zapisano: »Besni, ponižani, jezni, osramočeni smo zato, ker ste nas zmetali na cesto kot zadnjo živino tega planeta, na novo pa zaposlili otroke svojih vodilnih v podjetju. Kot da se nam ob vsej naši tragediji izgube službe še smejete v glavo!«

V nadaljevanju so avtorji pisma še bolj konkretni: »V Merkurju se nas 200 odpusti na klik in nato se veselo in brez kakršnihkoli moralnih zadržkov zaposlijo otroci vodilnih (sin šefice kadrovske, sin pomočnice šefice kadrovske, pa šefov skladišč …) Boste, g. Pesjak, kaj ukrenili glede teh vaših novih zaposlitev?«

Drugo pismo, ki smo ga prejeli, pa jasno nakazuje primer izživljanja nad delavci in državljani. Kaj vse se še dogaja v Merkurju pa preberite v današnji številki časopisa Svet24.