Črna kronika

Sin izmaličil očeta

robert.marin@svet24.si
18. 4. 2014, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Osumljenec, ki ga je preiskovalni sodnik poslal v pripor, v preiskavi ni želel sodelovati, se je pa po umoru zelo potrudil, da bi za sabo zabrisal sledi. Grozi mu od 15 do 30 let zapora. 10. aprila dopoldne so ljubljansko policijsko upravo obvestili, da je občan Zagorja pod starim mostom čez reko Savo našel okrvavljen čevelj, policisti pa so pri pregledu terena v neposredni bližini našli še večji krvav madež ...

Svet24

Kot je na včerajšnji tiskovni konferenci pojasnil vodja ljubljanskih kriminalistov mag. Damjan Petrič, so preiskovalci takoj začeli z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin, pri pregledu in preiskavi, ki je na kraju dogodka trajala več dni, pa so sodelovali tudi vodniki s službenimi psi, potapljači specialne enote policije, helikopter letalske policijske enote, gorski reševalci in gasilci.

Iskanje v reki Savi je bilo namreč močno oteženo zaradi slabe vidljivosti in deroče vode, a je okoli 17. ure obrodilo sadove: potapljači so v reki našli truplo moškega, njegova identiteta pa sprva ni bila znana. Sodna obdukcija je pozneje razkrila, da je umrl grozovite in okrutne smrti, saj je bil po različnih delih telesa poškodovan z večjim težjim ostrim predmetom.

Nadaljnja preiskava »prikritega umora«, ki je ena najzahtevnejših kriminalističnih preiskav, je razkrila, da je žrtev 67-letni državljan Slovenije, prijavljen v Zagorju, zadnjih 15 let pa je živel v Bosni in Hercegovini. Možakar je 9. aprila iz Bosne pripotoval v Ljubljano, kjer se je srečal z 41-letnim osumljencem, šlo naj bi za njegovega sina, nato pa sta se skupaj odpeljala proti Zagorju, kjer se je v večernih urah zgodil zločin.

Motiv?

Menda maščevanje in koristoljubje, v ozadju naj bi bil spor glede dediščine. Poškodbe, ki jih je osumljeni zadal žrtvi, pa kažejo, da je želel doseči, da bo truplo, če bi ga našli, neprepoznavno. Preiskava je še razkrila, da je osumljeni pred umorom kupil morilsko orodje, pred in po kaznivem dejanju pa je za sabo poskušal zabrisati sledi.

arhiv svet24

Policisti so osumljencu 14. aprila odvzeli prostost, v postopkih pa ni želel sodelovati. Čez dva dni so ga s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki ga je poslal v pripor. Za kaznivo dejanje umora je predvidena kazen od 15 do 30 let zapora.

 

Svet24