Slovenija

Dolgi zastoji na zahodni ljubljanski obvoznici

STA/mv
12. 4. 2014, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na več cestah v smeri Ljubljane nastaja gneča. Na ljubljanski zahodni obvoznici je od 1,5 do dva kilometra dolg zastoj pred zaporo pred priključkom Brdo iz smeri Gorenjske, zato je občasno zaprt predor Šentvid, ter iz severne obvoznice v smeri Kozarij. Več kot kilometer dolg zastoj je še na štajerski avtocesti pred izvozom Vransko proti Ljubljani.

Dars (simbolna fotografija)

Na ljubljanski zahodni obvoznici pred priključkom Brdo so proti razcepu Kozarje zaprti pospeševalni, zaviralni ter vozni pas, tako danes kot v nedeljo med 6.30 in 21. uro. V nedeljo bo zaprt tudi izvoz Brdo. Na prometno-informacijskem centru voznikom, namenjenim proti Primorski, priporočajo uporabo obvoza po vzhodni in južni ljubljanski obvoznici.

Zastoji in gneča po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste nastajajo tudi na regionalni cesti Vransko-Trojane ter občasno od Valete proti mednarodnemu mejnemu prehodu Sečovlje.

Na štajerski avtocesti med počivališčem Polskava in priključkom Slovenska Bistrica sever je zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas v smeri Ljubljane, nastal je zastoj.