Slovenija

Taborniški feštival letos z več kot 60 delavnicami za mlade

STA/mv
12. 4. 2014, 09.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Mestna zveza tabornikov Ljubljana danes med 10. in 14. uro v ljubljanskem parku Tivoli pripravlja 18. tradicionalno prireditev Taborniški feštival v počastitev dneva Zemlje in dneva tabornikov. Kot je za STA povedala vodja prireditve Živa Novljan, pričakujejo okoli 1200 obiskovalcev, na voljo pa jim bo več kot 60 raznovrstnih delavnic.

faceook

V Mestni zvezi tabornikov Ljubljana, ki združuje vse ljubljanske tabornike iz 16 taborniških rodov, med najzanimivejše delavnice uvrščajo taborniško igro z žogo in rutico, poslikavo obraza, orientacijsko progo, fizikalne poizkuse, hojo po traku, mečevanje, vožnjo s kanujem po bajerju in lokostrelstvo. Mladim želijo s prireditvijo ponuditi možnost za kakovostno preživljanje prostega časa, hkrati pa jim na zanimiv način predstaviti taborniško dejavnost, so poudarili v zvezi.

Na delavnicah bodo sodelovali tudi gasilci

Novljanova je pojasnila, da se jim bodo tudi letos pridružile nekatere vladne in nevladne organizacije ter službe. Med drugim bodo na delavnicah sodelovali ljubljanski gasilci, policija, vojska, civilna zaščita, zavod za gozdove in Živalski vrt Ljubljana. Svoje prostovoljstvo na Taborniškem feštivalu bodo letos obogatili tudi s sodelovanjem z dobrodelno fundacijo Anina zvezdica, namenjeno zbiranju hrane za socialno ogrožene družine.

Prireditev je brezplačna

Zbor tabornikov in ostalih udeležencev Taborniškega feštivala bo sicer ob 9.30 na Prešernovem trgu, kjer bo pripravljen petnajstminutni taborniški program, namenjen udeležencem in mimoidočim, nato pa se bodo udeleženci skupaj odpravili v Tivoli. Prireditev je brezplačna, namenjena vsem obiskovalcem in bo izvedena v vsakem vremenu, je še povedala Novljanova.