Slovenija

40 kmetij na ljubljanski tržnici

STA/mv
12. 4. 2014, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na osrednji tržnici v Ljubljani bo danes potekala prireditev Podeželje v mestu - velika noč na podeželju, na kateri se bo s svojimi izdelki predstavljalo 47 kmetij, ki bodo skupaj z živo glasbo in različnimi delavnicami obogatile tržni dan, je sporočil organizator dogodka, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenija (KGZS).

Črt Kaker

Ponudba kmetij na Pogačarjevem trgu bo v znamenju velike noči. V pokušino in naprodaj bodo sodelujoče kmetije ponudile vrhunske mesne in mlečne izdelke, predelano sadje, zelenjavo, olja, med, tradicionalne krušne in pekovske izdelke ter sokove, vina in žgane pijače. Obiskovalci pa bodo lahko med 9. in 14. uro prisluhnili glasbeni predstavitvi podeželja in se preskusili v spretnosti izdelovanja velikonočnih pirhov in zajcev iz volne.

Kot pojasnjujejo na KGZS, je namen prireditve po eni strani obiskovalcem predstaviti kmetijstvo, ki je ključnega pomena za gospodarstvo in celotno družbo, po drugi pa jih navdušiti s kulinariko, glasbo, plesom in vsem, kar odlikuje izjemno podeželsko tradicijo.