Slovenija

Po Sloveniji več preventivnih aktivnosti za motoriste

STA/mv
12. 4. 2014, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ta vikend bo na različnih lokacijah po Sloveniji potekalo več preventivnih aktivnosti, namenjenih voznikom enoslednih motornih vozil. V Centru varne vožnje Vransko bodo aktivnosti potekale med 8.30 in 12. uro. Najprej bo potekal teoretični del v prostorih centra, v nadaljevanju pa bo sledil praktični del na poligonu.

Policisti vabijo motoriste, da ob začetku sezone obnovijo svojo motoristično znanje, so sporočili s Policijske uprave Celje. Tudi ljubljanski policisti bodo motoristom svetovali, kako poskrbeti za varnost, motoristom bodo predstavili tudi teoretična in praktična pravila varne vožnje, motoristi bodo lahko svoje znanje preverili na ljubljanskih poligonih. Policijska uprava Ljubljana bo pripravila tudi delavnice, na katerih bodo policisti motoristi z ljubitelji motorjev delili svoje prometno znanje in motoristične izkušnje. Po oceni ljubljanskih policistov je obisk tovrstnih delavnic lahko izjemno koristen in pomaga preprečiti marsikatero nesrečo. V zadnjem mesecu se je namreč na slovenskih cestah zgodilo več prometnih nesreč z udeležbo voznikov motornih koles. Od 24. marca letos so v prometnih nesrečah umrli že trije motoristi. Tudi Policijska uprava Koper danes pripravlja preventivno akcijo Policijska izkušnja kot nasvet, ki bo potekala v Kopru in Postojni. Osrednji del dogajanja bo potekal na parkirišču pri Bonifiki v Kopru, kjer bodo uredili poligon, ki ga bodo motoristi lahko preizkusili ob nasvetih policistov. 

Namen akcije je izboljšanje prometne varnosti

Namen preventivne akcije je izboljšanje prometne varnosti voznikov enoslednih motornih vozil skozi različne vaje na poligonu, ki simulirajo cesto z vsemi njenimi pastmi. Voznikom enoslednih motornih vozil bodo policisti teoretično in praktično predstavili tehniko vožnje, obnašanje motornega kolesa, pravilnega ukrepanja v primeru nenadne ovire in podobno. Vse to se bo odvijalo na poligonu pri nizkih hitrostih, kjer se bodo lahko udeleženci preizkusili v različnih vajah in s tem pridobili oziroma nadgradili svoje znanje. Vzporedno s tem se bodo odvijale tudi druge aktivnosti za pridobitev novih oziroma nadgraditev že pridobljenih znanj za varno udeležbo v cestnem prometu.