Slovenija

Zaradi velike tatvine pristala v priporu

STA/M.J.
10. 3. 2014, 15.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Celjski kriminalisti so konec tedna odvzeli prostost moškima doma iz območja Kočevja, starima 21 in 26 let. Osumljena sta vloma v podjetje v Stopčah, s čimer naj bi lastnike oškodovala za skupno 72.000 evrov. Zaradi suma velike tatvine jima je preiskovalni sodnik odredil pripor, so sporočili s celjske policijske uprave.

Arhiv Svet24

Moška sta osumljena, da sta sredi lanskega novembra v sodelovanju z neznanimi sostorilci vlomila v proizvodne in skladiščne prostore podjetja v Stopčah pri Grobelnem. Iz garaže so ukradli tovorno vozilo, nato iz proizvodnih in skladiščnih prostorov še 5500 kilogramov bakrenih valjev in dobrih 600 kilogramov odpadnega bakra ter okoli 2000 kilogramov bakrene žice.

Poleg tega so ukradli še več različnega električnega in ročnega orodja ter več električnih podaljškov in dva gasilna aparata. Del ukradenih stvari so odpeljali z ukradenim tovornim vozilom. To je dan po tatvini v gozdu pri Domžalah opazil občan, ki je obvestil policijo. Storilci so vozilo v notranjosti v celoti posuli s prahom iz ukradenih gasilnih aparatov.

Lastnikom so s tatvino povzročili za okoli 59.000 evrov škode, za okoli 13.000 evrov škode pa je še na vlomljenih objektih. Osumljenca sta bila v preteklosti že večkrat obravnavana in tudi obsojena zaradi kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete.