Slovenija

Poslanski ring: Alenka dela dobro ali dela slabo?

S.R./N.J.
7. 3. 2014, 08.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Vlada Alenke Bratušek obeležuje prvo obletnico. Katero potezo vlade bi ocenili kot najslabšo in katero kot dobro oziroma najboljšo? Odgovarjata poslanca Srečko Meh (SD) in Jožef Horvat (NSi).

Facebook

"Vlada Alenke Bratušek že samo s spremembo sestave vlade, z odstopljenim bivšim predsednikom vlade Janezom Janšo dobro vpliva na prebivalce Slovenije. Ni groženj o odvzemu pridobljenih pravic, o odpuščanjih, ni razprav o preteklosti," je prepričan Meh. "S sedanjostjo in z JUTRI imamo dovolj dela. Vsi organi v državi morajo delati. Vlada naj vlada, policija – saj se ve, kaj dela policija, sodstvo naj sodi po zakonodaji v razumnih rokih in tožilci naj skupaj s policisti lovijo in ulovijo tiste, ki ne delajo po ZAKONIH." 

Horvat po drugi strani zavzema drugačno stališče. "Slovenija pod njeno vladavino še vedno tone. Ob vlaganju še tako velikih naporov v iskanje dobrih oz. najboljših rešitev njene vlade – papir ostane nepopisan. Premierka sicer večkrat poudarja, da so politične napetosti z njenim prihodom izginile, a zdi se, da so vstajniki poniknili zato, ker so dosegli svoj cilj – zrušiti vlado Janeza Janše."

Več o tem, kaj sta brez dlake na jeziku poslanca povedala o delu Bratuškove ter o tem, ali dela dobro ali ne, preberite v novi številki Svet24!