Vreme

Že veste? Ta vikend bo pravljičen!

N.J.
7. 3. 2014, 07.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Po nekaj bolj oblačnih in sivih dneh k nam zopet prihaja bolj jasno in toplo vreme. Ponekod se bo živo srebro dvignilo celo do 18 stopinj Celzija!

Danes in jutri bo v zahodni Sloveniji precej jasno. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v vzhodnih krajih tudi pretežno oblačno. Jutri čez dan se bo zjasnilo tudi v vzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, severovzhodni veter pa se bo jutri spet nekoliko okrepil tudi v notrajnosti Slovenije. 

Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, ob morju 7, najvišje dnevne danes od 8 do 13, na Primorskem do okoli 16, jutri od 11 do 16, na Primorskem okoli 18 stopinj C. 

Napoved za sosednje pokrajine

V krajih vzhodno od nas bo danes in sprva jutri pretežno oblačno, ponekod na Hrvaškem bodo še možne manjše padavine. Jutri čez dan se bo povečini zjasnilo. Drugod bo precej jasno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja, jutri pa tudi na celini okrepil severovzhodni veter. 

Vremenska slika

Nad srednjim Sredozemljem in deloma Balkanom je plitvo ciklonsko območje. Nad srednjo in zahodno Evropo ter našimi kraji pa je območje visokega zračnega tlaka. S severovzhodnim vetrom doteka k nam postopno bolj suh zrak.

Obeti

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa severni do severovzhodni veter. Jutro bo hladno, v zatišnih legah bo možna slana.